День Незалежності: гурти "Океан Ельзи" та "Бумбокс" заявили, що не дозволяли використовувати свої пісні на концерті

Представники гуртів "Бумбокс" та "Океан Ельзи" заявили, що не давали дозвіл на використання своїх пісень на концерті "Пісенна історія сучасної України" до Дня незалежності

Представниця гурту "Океан Ельзи" Вікторія Хоменко написала у Facebook, що до них ніхто не звертався щодо прав на виконання пісні на концерті до Дня Незалежності.

"Щодо питань використання пісні "Океану Ельзи" сьогодні зранку — ні, не давали дозвіл! Ба більше — навіть не звертались", - написала вона.

На офіційній Facebook-сторінці гурт оприлюднив пост зі зверненням до ОПУ.

"Україна - це Європа. Європа - це повага до прав, в тому числі авторських. Чи не так, Офіс президента України?", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу продюсер гурту "Бумбокс" Олексій Согомонов відповідаючи на запитання, чи зверталися до групи щодо виконання їх пісні на концерті, заявив: "Ні, звичайно, ніхто не питав".

Концерт "Пісенна історія сучасної України" відбувся в рамках заходів святкування 29-го Дня Незалежності. На ньому пісню "Вахтерам" гурту "Бумбокс виконали "Время и Стекло", а "Там, де нас нема" "Океану Ельзи" — хор й Вєрка Сердючка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb