Протести в Білорусі: за минулу добу МВС склало 79 адмінпротоколів

У Білорусі за 23 серпня правоохоронці склали 79 протоколів про адміністративні правопорушення за участь у масових заходах

Про це повідомила прессекретар МВС Білорусі Ольга Чемоданова в Telegram.

"Всього за минулу добу за порушення законодавства про масові заходи складено 79 протоколів про адміністративні правопорушення. Як і раніше, деякі особи та інтернет-ресурси активно закликають громадян взяти участь у несанкціонованих масових заходах, замовчуючи при цьому, що за подібні діяння передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність, - зазначила прессекретар МВС.

Чемоданова зауважила, що санкція статті 23.34 КоАП (порушення порядку організації або проведення масових заходів) передбачає штраф у розмірі до 50 базових величин для фізичної особи або адміністративний арешт, санкція статті 293 Кримінального кодексу (масові заворушення) – позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

На фото видно, що кількість учасників переважила за 20 тис. осіб.

"Максимальна кількість присутніх на протестних акціях у неділю зафіксовано в Мінську – близько 20 тисяч осіб, Бресті та Гродно – не більше трьох тисяч людей. Після збору громадяни з біло-червоно-білими прапорами, транспарантами та іншою атрибутикою пройшли вулицями і проспектами міст. У столиці основним місцем збору стала пл. Незалежності, від якої мітингувальники пройшли до обеліска "Мінськ - місто-герой". На перетині пр. Переможців та ін. Машерова кількість учасників не перевищила 15 тис.", - зауважила Чемоданова.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb