"Комунікація з ОПУ має бутафорський характер": родичі політв’язнів Кремля просять МЗС Німеччини посприяти обміну

Об’єднання родичів політв’язнів Кремля написало звернення до міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса з проханням актуалізувати питання звільнення їхніх рідних на наступній зустрічі в "нормандському форматі"

Про це повідомляють Крим.Реалії.

Родичі українських політв’язнів заявили про проблеми з комунікацією з Офісом президента.

"Взимку 2020 року президент України Володимир Зеленський і представники Офісу президента України висловили впевненість, що суспільству скоро буде надана інформація про дати можливого обміну і імена політв’язнів, які потрапили в список на обмін. Втім, за пів року, які пройшли з того моменту, обіцяною інформацією не поділилися навіть із родичами політв’язнів", – мовиться в заяві.

Родичі заявили, що протягом останніх двох місяців керівник Офісу президента Андрій Єрмак двічі заявляв про новий можливий обмін, який "може статися вже скоро", але жодних результатів немає.

"Комунікація Офісу президента з родичами політв’язнів має досить бутафорський характер. Робочі групи, які повинні займатися питанням звільнення політв’язнів і допомогою членам їхніх сімей, фактично не функціонують. Незважаючи на деякі спроби діалогу, ми жодного разу не отримали конструктивних відповідей на наші запитання і запити", – наголосили в Об’єднанні родичів політв’язнів Кремля.

Родичі політв’язнів нагадали також, що домовленості, які були досягнуті на "нормандській зустрічі" 9 грудня 2019 року, не були виконані Росією. Вони попросили голову МЗС Німеччини "вимагати в Росії виконання досягнутих в грудні 2019 року домовленостей".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb