Держекоінспекція провела перевірки на Дарницькій ТЕЦ Києва та наклала штрафи

Держекоінспекція провела позапланові перевірки на Дарницькій ТЕЦ та склала сім адміністративних протоколів на відповідальних посадових осіб через порушення у сфері водокористування

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Андрій Мальований.

"За результатами позапланової перевірки ДЕІ складено 7 адміністративних протоколів на відповідальних посадових осіб, штраф вже сплачений. Попередня сума збитків для довкілля – 800 тисяч – 1 мільйон гривень", - написав Мальований.

Мальований зазначив, що нещодавно Держекоінспекція протягом 10 робочих днів проводила перевірку Дарницької ТЕЦ, у тому числі працюючих котлоагрегатів та золовідвалу, на який кияни скаржилися найбільше.

Проте, за словами Мальованого, порушення були виявлені у сфері водокористування. 

Зокрема, за його словами, обсяги допустимих середньодобових норм водозабору, які передбачені дозволом на спеціальне водокористування, перевищені. Тобто, Дарницька ТЕЦ за добу здійснює забір більшого обсягу води, ніж це дозволено.

"Я передбачаю, що ТОВ «Євро-Реконструкція», можливо буде оскаржувати нараховані збитки у суді. Однак, Держекоінспекція буде в межах власних повноважень захищати своє рішення", - зауважив Мальований.

Голова Держекоінспекції також додав, що "так просто закрити підприємство не вийде", адже наразі Дарницька ТЕЦ здійснює централізоване постачання теплової енергії та гарячої води половині лівого берега міста.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb