На ремонт та будівництво доріг: Рада ратифікувала угоди з ЄІБ щодо надання Україні двох кредитів на 500 млн євро

Рада прийняла два проєкти законів про ратифікацію угод з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо надання Україні двох кредитів на 50 та 450 млн євро на будівництво та реконструкцію доріг

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, Верховна Рада прийняла закон №0056 "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проєкт "Транспортний зв'язок в Україні - Фаза І") між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Згідно з текстом документу, ЄІБ надає Україні 50 млн євро для фінансування проєкту "Транспортний зв'язок в Україні - Фаза І". Банк виплачуватиме кредит у 15 траншах. Зазначається, що кошти будуть спрямовані на будівництво і модернізацію доріг у трьох областях України: Тернопільській, Львівській та Рівненській.

Крім того, Верховна Рада  ухвалила закон №0055 "Про ратифікацію Фінансової угоди "Європейські дороги України ІІІ (Проєкт розвитку транс'європейської транспортної мережі")" між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Згідно з документом, ЄІБ надає Україні кредит у сумі 450 млн євро для фінансування Проєкту "Розвиток транс'європейської транспортної мережі" терміном на 25 років. Банк видає кредит у межах 20 траншів. Зазначається, що ці кошти планується направити на будівництво і модернізацію доріг в Україні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb