"Нова Пошта" запустила новий сервіс для посилення безпеки онлайн-покупок

"Нова Пошта" запустила новий сервіс, який дозволить убезпечити від шахраїв як покупців, так і продавців при онлайн-покупках

Про це повідомила пресслужба "Нової Пошти".

Згідно з повідомленням, Нова пошта запустила послугу "Сейф-сервіс" для здійснення безпечних онлайн-угод між продавцями і покупцями. Сервіс дає додаткові гарантії при здійсненні покупок, якщо оплата передбачає перерахування з карти на карту. 

У пресслужбі пояснили, що при використанні послуги угода здійснюється через мобільний додаток або бізнес-кабінет сайту Нової пошти. Потрібна сума для оплати товару не йде відразу на рахунок продавця, а резервується, після чого продавець відправляє посилку. Кошти перераховуються продавцю на карту лише після того, як покупець оглянув і забрав посилку. При цьому, якщо покупка не підійшла - вона повертається назад до продавця, а гроші за товар повертаються покупцеві.

При цьому зазначається, що дані платіжних карт для обох сторін залишаються конфіденційними.

У пресслужбі додали, що посилка, оформлена з "Сейф-сервісом", може перебувати у відділенні 5 днів, після чого вона буде автоматично повернута відправнику. 

Зазначається, що для продавців сервіс безкоштовний, а покупець сплачує комісію за грошовий переказ в розмірі 10 грн у тестовий період (до 12 жовтня), незалежно від вартості товару, а також оплачує доставку.

Зазначається, що наразі сервіс доступний в онлайн-каналах Нової пошти - у мобільному додатку і бізнес-кабінеті на сайті.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb