У США почали розслідування проти Trump Organization, - ЗМІ

Прокуратура штату Нью-Йорк підозрює президента США Дональда Трампа і його організацію в маніпуляції вартістю активів

Як повідомляє Голос Америки, генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс почала розслідування проти Трампа і Trump Organization за підозрою в маніпуляції вартості активів для забезпечення позик і отримання економічних і податкових пільг.

Як заявила прокурор, син Трампа Ерік, який є виконавчим віце-президентом Trump Organization, відмовився від співпраці.

Зазначається, що Джеймс подала клопотання до суду штату Нью-Йорк на Манхеттені, щоб Trump Organization, Ерік Трамп і інші підкорилися її повісткам.

Юристи з офісу генерального прокурора заявили, що повістки до суду були видані в рамках «конфіденційного цивільного розслідування про можливе шахрайство або незаконні дії», додавши, що не було встановлено, що були порушені будь-які закони.

За словами головного юриста Trump Organization Алана Гартена, компанія намагалася співпрацювати з генпрокурором штату.

"Trump Organization не зробила нічого поганого. Постійне переслідування компанії генпрокурором штату відбувається на тлі наближення виборів (і подача цього клопотання в перший день Національного з'їзду Республіканської партії), ще раз є підтвердженням того, що розслідування стосується політики", - сказав Гартен.

Джеймс уточнила, що почала своє розслідування після того, як колишній особистий адвокат і помічник Дональда Трампа Майкл Коен заявив на слуханнях у Конгресі, що у фінансових звітах президента завищена вартість деяких активів, що дозволило заощадити гроші на кредити і страховки, а вартість інших активів знижена, щоб зменшити податки на нерухомість.

Читайте також: У США заарештували екс-радника Трампа Стіва Беннона: підозрюють розкрадання коштів на спорудження стіни з Мексикою

Вона також сказала, що Ерік Трамп був "безпосередньо залучений" в одну чи декілька фінансових транзакцій, які зараз перевіряються.

Метою перевірки є чотири об'єкти нерухомості, зокрема, ділянка площею 85,8 гектарів в північному окрузі Вестчестер, на північ від Нью-Йорка, який називається Seven Springs Estate.

Серед інших об'єктів нерухомості, що перевіряються, - будинок на Уолл-стріт, 40 у центрі Манхеттена, національний гольф-клуб Трампа в Лос-Анджелесі і міжнародний готель, а також Трамп Тауер в Чикаго.

"Протягом кількох місяців Trump Organization робила необгрунтовані заяви, намагаючись приховати докази від законного розслідування своїх фінансових операцій. Вони затримували, приховували документи і давали вказівку свідкам, включаючи Еріка Трампа, відмовлятися відповідати на запитання під присягою", - заявила Джеймс.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb