Версія слідства: в Україні зняли документальний фільм про справу Шеремета

"ТТБ-Студія" у співпраці з Національною поліцією України зняла документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета - "Справа Шеремета. Звинуватити не можна виправдати"

Фільм опублікований на YouTube-каналі "Справа Шеремета".

"Вбивство журналіста Павла Шеремета, 20 липня 2016 року, стало одним з найбільш резонансних злочинів в новітній історії України, що з самого початку досудового розслідування викликало бурхливу реакцію суспільства. Правоохоронним органам з подачі захисту закидають самі різні обвинувачення - від приховування доказів до замовного розслідування. Чи мають підстави такі звинувачення? Відповідь на це питання намагаються знайти автори фільму", - йдеться в описі до фільму.

Коментарі по справі Шеремета у фільмі дають перший заступник голови НПУ Євген Коваль, начальник карного розшуку Вадим Дзюбинський, колишній генеральний прокурор Святослав Піскун, експерти-криміналісти та слідчі.

Зокрема, Святослав Піскун заявив, що вбивство журналіста Павла Шеремета є політичним, оскільки воно виходить за рамки кримінального процесу і є політично значущим.

"Це політичні вбивства, тому що вони виходять за межі кримінального процесу, вони стають політично значущими, на них звертають увагу в більшості політики, інші журналісти, політологи, активісти працюють з цим, і кожен намагається використати у своїх політичних цілях. Цей "ефект доміно" при вбивствах журналістів, він спрацьовує у світі, і ті, хто це робив, це знали", - зазначив він.

Крім того, Піскун порівнює вбивство журналіста Павла Шеремета з убивством журналіста Георгія Гонгадзе.

У цілому ж, як зазначають автори проекту, знімальна група отримала від слідства дозвіл на оприлюднення багатьох матеріалів вперше. Національна поліція також дала згоду розкрити деякі матеріали досудового розслідування і в ексклюзивних коментарях опублікувати версію слідства.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля.

У грудні 2019 року правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві Павла Шеремета трьох осіб - лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь і ветерана АТО Андрія Антоненка.

  • Нагадаємо, підозрюваному у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета ветерану АТО Андрію Антоненку вручили обвинувальний акт.
  • Лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко, підозрюваній у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, вручили обвинувальний акт. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb