Зеленський призначив нового командувача Сил спецоперацій

Президент Володимир Зеленський призначив генерал-майора Григорія Галагана новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський заявив, що в умовах перемир’, змінилися завдання Операції об’єднаних сил.

“Буде більше провокацій від проросійських бойовиків, тож і командування, і особовий склад ССО мають більше працювати над їхнім недопущенням і превентивними заходами. Також необхідне впровадження більш агресивних заходів протидії викликам, які постають, – адекватно реагувати на провокаційні дії з боку противника”, – сказав він.

Галаган – генерал-майор запасу, з 1995 по 2002 роки проходив службу в Збройних силах України.

З 2002 по 2019 – військовослужбовець Служби безпеки України. Обіймав посаду першого заступника начальника Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України.

Ветеран російсько-української війни, має статус учасника бойових дій. У квітні 2015 року був поранений при виконанні бойового завдання. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня та орденом “Богдана Хмельницького” ІІІ ступеня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb