"Ми ніколи не погоджувалися з обмеженням чиїхось прав бути присутнім", - у "Справі громад" заявили, що Порошенко був на Марші захисників як приватна особа

У ГО "Справа Громад" також заявили, що не намагались "очолити" Марш захисників України

Про це йдеться у заяві організації.

Там вважають, що жодна організація, чи то ветеранська, чи політична, не має "монополії на це свято та не володіє правом вирішувати, кому бути присутнім, а кому – ні".

"Ми ніколи не погоджувалися з обмеженням чиїхось прав бути присутнім на Марші у якості учасника. До того ж, ніколи не давали обіцянок, що там не буде Петра Олексійовича Порошенка. Ба більше, на питання щодо можливої участі-неучасті п’ятого Президента ми відповідали, що не вважаємо можливим обмежувати його конституційні права на участь у загальногромадських акціях", - йдеться у повідомленні.
 
Вони заявили, що категорично проти будь-яких дій і заяв, що ведуть до розколу ветеранського братерства і патріотичного руху в Україні.
 
"Ми ніколи не намагалися "очолити Марш". Про що говорили і до, і після вкидів різноманітних фейків у деяких ЗМІ. Ми свідомо пішли останніми, щоб уникнути щонайменших спекуляцій на тему нашого "переважання". А родина Порошенка приєдналася до нашої коробки на Хрещатику – на підставі таких самих конституційних прав, як і в усіх учасників Маршу", - заявили в ГО,
  • Після Маршу захисників, який відбувся в центрі Києва 24 серпня, заступник голови спільноти ветеранів АТО в Київській міськраді Антон Колумбет розкритикував участь у марші Порошенка. Він заявив, присутність експрезидента могла б призвести до серйозного конфлікту серед членів об'єднання, а пізніше видалив свій пост із Facebook.