У Дніпрі охорона Зеленського та поліція напала на активістів, що намагались передати тому петицію. ВІДЕО

26 серпня під час візиту Зеленського у Дніпро відбулись сутички між демонстрантами, які зібрались висловити протест президенту, та поліцією і невстановленими особами

Про це повідомляє "Дніпроград".

Журналісти розповідають, що президент змінив маршрут візиту, оскільки протестувальники чекали на нього. Сутички відбулися під будівлею 33-ї гімназії міста.

Активісти все ж зібралися під стінами школи. 

Демонстрація була мирною, але правоохоронці разом з президентською охороною та невстановленими молодиками почали перешкоджати руху демонстрантів.

Зокрема, троє молодиків накинулись на представницю ГО "Інфопростір" Надію Святун, яка намагалася передати петицію представникам влади.

Пізніше правоохоронці почали відштовхувати та скручувати протестувальників, серед яких були жінки. За словами журналістів "Дніпрограду", провокаціями проти активістів керував  Володимир Богоніс - заступник начальника управління нацполіції в Дніпропетровській області. Повідомляється, що  Богоніс власноручно використовував силу по відношенню до громадян.

Зеленський не приділив уваги мітингувальникам. Разом з головою ДніпроОДА Бондаренком він покинув гімназію №33 на броньованому автобусі, де чекав поки всі охоронці займуть місця і кортеж вирушить далі по маршруту.

Журналісти наголошують, що біля навчального закладу в центрі міста демонстрантів зустрічали спортивного вигляду молодики, які стояли в одному строю з поліцейськими.

Світлини - "Дніпроград":

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо