У Раді створять робочу групу щодо проведення виборів в ОРДЛО, - нардеп-"слуга" Качура

26 серпня народний депутат від фракції "СН" Олександр Качура заявив, що в Верховній Раді створять робочу група через звернення голови української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука щодо виборів в ОРДЛО

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Ми створимо робочу групу або це може бути тимчасова спеціальна комісія для напрацювання необхідного законодавства, яке стосується мирного процесу, який передбачено Мінськими домовленостями", - зазначив Качура.

Водночас нардеп пояснив, що питання того, чи будуть вноситись зміни до постанови про місцеві вибори, як того вимагає Росія, ще не вирішено і буде обговорюватись.

Читайте також: Вибори в ОРДЛО: Кравчук просив Раду перевірити відповідність постанови про місцеві вибори Мінським угодам

"Ми домовилися з першим президентом України, разом з Кабінетом міністрів, Офісом президента, народними депутатами створити всередині парламенту робочу групу, яка б змогла напрацювати рішення, у тому числі і вимога листа Леоніда Макаровича (Кравчука – ред.). І також це буде група, яка напрацьовуватиме необхідні, спеціальні закони, що стосуються миру в Україні", - сказав Качура.

Він зауважив, що до місцевих виборів, які пройдуть в жовтні, не вдасться забезпечити саме безпекову складову з проведення волевиявлення в ОРДЛО.

"Але ми зараз говоримо про особливості місцевого самоврядування в Донецькій та Луганській областях. Це перший закон. Він зараз діє. Ми його пролонгували. І згідно Мінських домовленостей, процедура проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей – це повинні бути позачергові вибори. Вони повинні бути врегульовані окремим законом. Тобто, ми про це зараз говоримо", - пояснив він.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо