Затримали вихідців з України та Польщі: Правоохоронці у ФРН викрили нелегальну тютюнову фабрику

Правоохоронці викрили у ФРН нелегальну тютюнову фабрику, яка щотижня виробляла 10 млн цигарок та відправляла їх для збуту у Великобританії

Про це пише Deutsche Welle.

Згідно з повідомленням, у Німеччині, в землі Північний Рейн-Вестфалія, правоохоронці викрили нелегальну тютюнову фабрику. Вона була розташована в одному з промислових районів неподалік міста Клеве.

Зазначається, що під час обшуків правоохоронці вилучили 11 млн сигарет, шість тонн тютюну та усю техніку, яка використовувалась для нелегального виробництва цигарок. Також були затримані 12 людей, які є вихідцями з України та Польщі.

Зазначається, що прокурор звинувачує затриманих у податковому шахрайстві на суму до 100 млн євро.

Так, за даними слідчих, фабрика виробляла до 10 млн цигарок щотижня. В основному їх відправляли до Великобританії. При цьому, за даними митниці, прибуток з продажу кожної вантажівки сигарет складав близько трьох млн євро.

За інформацією видання, фабрика була побудована у 2016 році та була дуже професійно обладнана. Зокрема, техніка для виготовлення цигарок та упаковки походила з Великобританії. Зал був спеціально ізольований, щоб шум і запах тютюну не проникали назовні, а електроенергію виробляли власні генератори, аби не було помітно, що у приміщенні знаходиться велике виробництво.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb