Карантин у Чернівцях: місто відновило роботу громадського транспорту

У Чернівцях, які перебувають у "червоній" зоні поширення COVID-19, 27 серпня відновили роботу громадського транспорту в режимі спецперевезень

Про це розповів заступник Чернівецького міського голови Дмитро Сірман, передає "Укрінформ".

"Громадський транспорт зараз рухається в режимі спецперевезень. Тролейбуси і маршрутки, усі рухаються. В першу чергу, можливість користуватись транспортом повинні мати ті мешканці, які забезпечують життєдіяльність міста, - лікарі, працівники комунальних підприємств тощо. Але якщо буде можливість взяти інші категорії людей, будь ласка, але тільки на сидячі місця", - сказав Сірман.

Цьому рішенню передували тривалі переговори представників органів місцевого самоврядування із поліцією. Раніше у коментарі журналістам керівник патрульної поліції Чернівецької області Олег Йосипів пояснив, що вони контролюватимуть дотримання перевізниками санітарно-епідемічних норм.

"Ми поспілкувалися і дійшли порозуміння стосовно того питання, що всі, хто здійснює спецперевезення, повинні упорядкувати всі документи та дозволи і, безумовно, ми повинні сприяти тому, щоб люди, які забезпечують життєдіяльність міста та області, відповідають за те, щоб ми могли отримати медичну допомогу, захист, а також працівники комунальних підприємств та інших служб, могли дістатися до місця роботи", - сказав головний патрульний поліцейський області.

  • Нагадаємо, у Чернівцях, які за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС віднесені до "червоної" зони епіднебезпеки, 26 серпня о 12:00 припинив курсувати громадський транспорт.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо