МЗС України направило ноту протесту Росії через візит Путіна до окупованого Криму

Міністерство закордонних справ України передало ноту протесту Російській Федерації у зв'язку з візитом президента Володимира Путіна до анексованого Криму

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

У відомстві відзначили, що розглядають цей візит, як і всі попередні поїздки російських чиновників в Крим, як грубе порушення Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України.

"Цинічне і демонстративне нехтування російською стороною загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, зобов'язаннями РФ щодо двосторонніх і багатосторонніх договорів, учасниками яких є Україна та Російська Федерація", - йдеться у заяві.

Читайте також: Путін прибув з візитом до анексованого Криму

У МЗС додали, що незважаючи ні на що, Крим залишається територією України. 

"Будівництво дороги, як і будь-які інші дії окупаційної влади, жодним чином не можуть змінити конституційно закріплений статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополь як невід'ємної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що Україна буде працювати над розширенням санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до протиправної діяльності у Криму.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb