СБУ викрила чергове розкрадання на "Укрзалізниці" через закупівлю неякісних запчастин

Служба безпеки України викрила посадовців "Укрзалізниці" та екскерівників Дніпропетровського вагоноремонтного заводу (ДВРЗ) на розкраданні майже 60 млн грн на закупівлях неякісних запчастин для локомотивів

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У повідомленні йдеться. що посадовці організували постачання та встановлення неякісних вживаних запасних частин на тепловози державного підприємства. До оборудки вони залучили низку фірм, які постачали продукцію під виглядом нової.

"Різницю організатори виводили на рахунки фіктивних підприємств та переводили у готівку. Своїми діями вони завдали збитки Укрзалізниці на понад 58 млн", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зауважили, що експлуатація цих запчастин могла призвести до травмування пасажирів та працівників залізниці.

Крім того, за матеріалами оперативних підрозділів спецслужби спільно зі слідчими органами розслідують ще низку кримінальних правопорушень щодо фактів постачання на підприємства Укрзалізниці продукції неналежної якості та невідомого походження.

За інформацією СБУ, протягом 2020 року, за результатами кримінальних проваджень, регіональні підрозділи Служби оголосили підозри 29 особам Укрзалізниці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb