У Сирії російський БТР протаранив бронемашину США, постраждали четверо американських військових. ВІДЕО

Російські військові у Сирії протаранили своїм автомобілем американський військовий транспорт, спричинивши ДТП та легкі травми військових США

Про це із посиланням на власні анонімні джерела повідомляє AP.

"Американський посадовець розповів, що російський транспортний засіб вдарив у бік легкоозброєний військовий автомобіль США, травмувавши чотирьох американців. Співрозмовник додав, що два російські гелікоптери пролетіли над американцями, один із них перебував на відстані 20 метрів", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що американські військові унаслідок інциденту отримали струси мозку.

За словами одного із американських посадовців, ДТП трапилося глибоко всередині деконфліктної зони на сході Сирії, де зазвичай російські сили перебувати не повинні.

"Подібні небезпечні і непрофесійні дії являють собою порушення протоколів вирішення конфліктів, ухвалених Сполученими Штатами і Росією в грудні 2019 року", - зазначив посадовець.

За інформацією агентства, хоча раніше вже мали місце кілька інцидентів між американськими та російськими військовими, які здійснюють патрулювання у східній Сирії, співрозмовники описують нинішній інцидент як найсерйозніший.

"Посадовці заявили, що ситуацію обговорює старше керівництво обох країн, яке постійно працює над запобіганням зіткненнь між своїми силами у цій зоні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З’явилося відео підриву російського генерал-майора у Сирії

У середу, 26 серпня, на російських телеграм-каналах і сторінках у Twitter були опубліковані відео, на якому видно, як група російських військових на вертольотах, БТР і бронемашинах з російськими прапорами переслідує групу з кількох бронемашин з американськими прапорами. В якийсь момент російські бронемашини випереджають американців і блокують їм дорогу.

Повідомляється, що інцидент стався 24 серпня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb