Зеленський провів зустріч із заступником Помпео

27 серпня у Офісі президента розповіли про зустріч між Володимиром Зеленським та заступником державного секретаря США Майка Помпео Стівеном Біганом

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

В ОПУ зазначили, що спілкування президента Володимира Зеленського з дипломатом відбулось після телефонної розмови з держсекретарем Помпео.

"На зустрічі Володимир Зеленський порушив питання двосторонньої співпраці України та Сполучених Штатів Америки, зокрема щодо фінансової та військової підтримки нашої держави. Стівен Біган наголосив, що США є стратегічним партнером України, та підкреслив, що Україна має двопартійну підтримку у Сполучених Штатах", - розповіли в прес-службі Зеленського.

Президент детально поінформував про стан перемовин щодо закінчення війни на Донбасі та просування до миру в Мінському й Нормандському форматах. Заступник Держсекретаря США назвав великим досягненням збереження всеосяжного та повного режиму припинення вогню впродовж 31 дня. 

Також сторони обговорили стратегію дій держав в умовах пандемії. Володимир Зеленський зазначив, що країнам необхідно співпрацювати, щоб якнайшвидше повернутися до нормального життя та відновити роботу всіх галузей економіки.

В ОПУ також зазначили, що Стівен Біган високо оцінив позицію України щодо невтручання в американські вибори.

Додатково сторони обговорили події в Білорусі, погодившись, що ситуація потребує стабілізації та мирного врегулювання.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо