Порушення презумпції невинуватості та права на захист: Кузьменко про суть скарги до ЄСПЛ

28 серпня лікар-кардіохірург Юлія Кузьменко розповіла про експертизи та майбутнє справи Шеремета

Про це підозрювана у справі Шеремета Юлія Кузьменко розповіла у програмі "Коментар з Анжелікою Сизоненко", передає Еспресо.TV.

Юлія Кузьменко розповіла, що в матеріалах справи немає експертизи ходи Айвана Бірча, зауваживши, що немає жодних ксерокопій англомовного оригіналу та імені перекладача.

Підозрювана зазначила, що впевнена у непричетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка та Яни Дугарь.

Читайте також: Справа Шеремета: фігурантів судитимуть присяжні

На запитання ведучої, чи дивилась Юлія Кузьменко прес-конференцію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за участі президента Зеленського, де її назвали причетною до вбивства журналіста, Кузьменко розповіла, що під час затримання 12 грудня її незаконно утримували близько семи годин, відтак вона не бачила конференції, а потім у в'язниці не мала змоги подивитись її.

"Я її подивлюсь, коли все розвалиться", - прокоментувала вона майбутній суд по суті справи.

Читайте також: Справа Шеремета: ЄСПЛ розгляне скаргу фігурантки Кузьменко, - адвокат

Юлія Кузьменко також розповіла про суть скарги її захисту до Європейського суду з прав людини.

"Наші скарги були прийняті, скарги стосувалися порушення презумпції невинуватості, мого незаконного утримання в цей час( до офіційного затримання, -Ред.), скарги стосувались саме всіх порушень, які були по ходу справи", - відзначила лікарка.

Зокрема вона згадала факт недопуск адвокатів протягом півтора тижня до неї в камеру.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо