Росія вишле радника посольства Норвегії у відповідь на висилку російського дипломата з Осло

Росія оголосила персоною нон грата норвезького дипломата

Про це повідомив МЗС РФ.

Таке рішення прийнято у відповідь на висилку з Норвегії російського дипломата, про яку було оголошено 19 серпня. Ім'я росіянина офіційно не називалося, за даними ЗМІ, персоною нон грата оголосили заступника торгпреда Олександра Стекольщікова. Йому інкримінували діяльність, несумісну зі статусом дипломата - зокрема, він зустрічався з завербованим російською розвідкою норвезьким громадянином.

Напередодні цього влада Норвегії затримала місцевого жителя за підозрою в передачі відомостей іноземному шпигунові. Він був заарештований під час зустрічі з російським дипломатом в піцерії в Осло.

Громадянин Норвегії Харшарн Сінгх Татгар на допиті підтвердив, що передавав інформацію російському дипломату і отримував від нього гроші. Його звинуватили в розголошенні державної таємниці та взяли під варту на чотири тижні.

Вранці 28 серпня посол Норвегії в Росії був викликаний в МЗС РФ, де йому і було оголошено про висилку співробітника посольства.

У заяві МЗС ім'я норвежця, якого висилають з Росії, не називається. За даними джерела РІА Новини, це радник посольства Норвегії Ян Флет.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb