Справа Марківа: Аваков пообіцяв надати нові докази на захист нацгвардійця

28 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів відеорозмову з гвардійцем Віталієм Марківим, який перебуває у в’язниці суворого режиму під Міланом

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Аваков розповів Марківу, що вже 31 серпня проведе брифінг для демонстрації нових доказів отриманих Нацполіцією під час розслідування загибелі італійського фоторепортера Роккеллі та російського перекладача Миронова 24 травня 2014 року у Слов'янську.

Читайте також: Справа Марківа: суд розгляне апеляцію в кінці вересня

Він наголосив, що результати слідчих дій, зокрема висновки проведених експертиз, однозначно доводять невинуватість Марківа, і українська сторона готова надати ці матеріали правоохоронцям з Італії.

"Я військовослужбовець Нацгвардії, я дуже добре розумію, що я давав присягу - служити і захищати Батьківщину. Я готовий до всього. Але доказати мою невинуватість для мене вже справа честі - відстояти честь та гідність мого підрозділу та Нацгвардії України. Тим більше, ця ситуація пов’язує мене з трагічними подіями на горі Карачун. Наш командир Сергій Петрович Кульчицький загинув у мене на очах. Я стояв і стою. Це вже моя справа честі", - сказав Марків.

Він подякував всім за моральну підтримку.

"Я розумію, що судять не мене, а Україну. Щоб створити прецедент цією справою. Лобіювати російські інтереси. І зрештою зняти санкції. Всі тут розуміють, що це за справа", - сказав він.