В Умані сталася сутичка між місцевими та паломниками, жителі намагалися завадити в'їхати їм у місто

У ніч на 28 серпня в Умані сталася сутичка між місцевими та паломниками, жителі не впускали їх у місто

Відео з місця події оприлюднив депутат Уманської райради Сергій Алексеєв.

Кілька місцевих жителів не пропускали паломників хасидів в район паломництва на вул. Пушкіна. Поліція намагалася не допустити зіткнень між хасидами і місцевими. 

У коментарі Суспільному представник Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана пояснив, що конфлікт пов’язаний із грошима.

"Біля будинку, у якому мешкають місцеві жителі, хасиди почали будувати синагогу. Через будівництво в цьому будинку почали з’являтися тріщини. Хасиди дали гроші на ремонт, повідомив представник фонду, але жителі будинку попросили ще грошей. Вони хочуть, щоб хасиди викупили їхній будинок за один мільйон доларів, погрожуючи, що тільки так вдасться залагодити конфлікт. Представник фонду говорить – ця сума завелика. Через конфлікт ніхто не постраждав, додав представник", - йдеться у повідомленні.

За словами представника Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана, місцеві відзняли відео, аби спровокувати конфлікт.

Пресслужба МВС додає, що за даним фактом та за іншими фактами  конфліктів, які відбулись в місті Умань, слідчим відділом Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області відкрито кримінальне  провадження  за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності  громадян залежно від їх расової, національної належності, або релігійних переконань).

Поліція встановлює усі обставини, та здійснює слідчі заходи для  надання правової оцінки діям всіх осіб.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb