До обрання нового голови НАБУ Ситник повинен бути ефективним керівником Бюро, - Офіс президента про рішення Конституційного Суду

Офіс президента вдень у суботу, 29 серпня 2020 року, оприлюднив коментар з приводу рішення Конституційного Суду України стосовно неконституційності призначення Артема Ситника на посаду голови Національного антикорупційного бюро

Відозва з'явилася на сайті президента Володимира Зеленського, передає Еспресо.TV.

"У зв'язку з цим рішенням Конституційного Суду та з колізією щодо можливої втрати повноважень директором Бюро ми чекаємо від виконувача його обов'язків ефективної реалізації антикорупційної політики в період до обрання на чесному та прозорому конкурсі нового керівника. Висловлюємо абсолютну впевненість у тому, що НАБУ обов'язково залишиться стрижневим правоохоронним органом, який забезпечить застосування сучасних антикорупційних практик і суттєво поліпшить якість державної антикорупційної політики", - зазначили на Банковій.

Разом з тим там наголосили, що КС дає оцінку саме тодішнім управлінським рішенням щодо кадрових призначень, а не оцінку якості роботи самого органу.

"Тим більше в рішенні чітко підкреслено, що сам факт неконституційності призначення директора НАБУ, на думку КС, не скасовує чинності та спроможності самого Національного антикорупційного бюро України", - сказано в повідомленні.

Також Офіс президента закликав директорат НАБУ "організувати свою роботу сьогодні так, щоб були враховані всі нові правові обставини, а оперативна та слідча діяльність не зупинялася у зв'язку з уточненням організаційної структури та її узгодженням з Конституцією".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb