Ілон Маск презентував чіп для мозку Neuralink

Компанія Ілона Маска Neuralink представила мікрочіп для мозку, а також нове покоління робота-хірурга, що цей нейроінтерфейс вживлює

Презентацію новинок компанія провела у суботу, 29 серпня 2020 року, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

На відміну від попередньої версії, новий чіп для мозку має крихітний розмір - всього кілька сантиметрів. Його поміщають під шкіру.

Функціональність нейроінтерфейсу теж розвинули - тепер він може підтримувати навіть музику й працювати з іншими пристроями. Ба більше, через нього можна керувати Tesla.

Крім того, автори новинок зробили його непомітним під волоссям й не відчутним для носія.

За словами розробників, чіп насамперед використовуватиметься у медичних цілях, зокрема для симуляції зору у незрячих людей.

Установка чіпу відбувається повністю автоматично: для цього є робот-хірург, який, імплантуючи чіп, не пошкоджує тканин і нервову систему. Сама операція, каже Маск, проходитиме для пацієнта безболісно. Проте розробники переконують, що це ще не остаточний результат і вони шукають досконалішого рішення. Тому на користувачів, вочевидь, чекатимуть й наступні версії чіпа.

"Безпечність встановлення перевірили на свинях, бо вони схожі на людей та люблять їсти", - зазначається у повідомленні.

Розробники обіцяють забезпечити надпотужну швидкість читання й запису чіпа, що не порівнюється з затримками звичайного комп’ютера.

А ще імплантат дозволить працювати з системою пам’яті, зокрема м’язовою.

Також автори ідеї обіцяють повне відновлення нервової системи шляхом використання додаткового імплантату - без допомоги гаджетів, лише зусиллями нервової системи.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb