Міхалок разом з гуртом Brutto виступив за нові, чесні вибори президента Білорусі

Відомий у Білорусі та світі рок-виконавець Сергій Міхалок заявив, що музиканти його гурту Brutto не визнають результатів виборів 2020 року і не вважають Олександра Лукашенко законним президентом Білорусі. Він закликав провести нові чесні президентські вибори

Своє 7-хвилинне звернення він розмістив на YouTube, передає Еспресо.TV.

“Ми з хлопцями з Brutto Nostra вже давно зробили свій вибір. Ми не визнали офіційних результатів виборів 2010 року. Ми не визнали офіційних результатів виборів 2015 року. Ми казали про це у наших інтерв’ю, ми співали про це наші пісні. Звичайно, ми не визнаємо офіційних результатів виборів у нашій рідній Білорусі 2020 року. І ми вважаємо, що громадянин Лукашенко не є легітимним і законним лідером нашої країни. Ми наполягаємо на нових чесних та справедливих демократичних виборах", - повідомив Міхалок.

При цьому він наголосив, що не довіряє "професійним політикам", і закликав висуватися й підтримати тих людей, "які протягом багатьох років своїми справами, своїми словами, своїми діями, своїми ідеями, своєю працею довели, що вони є патріотами Білорусі і хочуть, щоб Білорусь була вільною, незалежною, квітучою європейською країною".

На думку співака, найкращими кандидатами на нових виборах були б не політики, а люди, які довели, що вони є патріотами своєї країни - такі як письменниця, нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич, журналіст і сценаріст, мистецький керівник "Вільного театру" Микола Халезін, легенда білоруського року Лявон Вольський, спортсмен, чемпіон світу Віталій Гурков.

Також Міхалок торкнувся теми застосування насильства щодо учасників мирної революції.

"Ну, і ще трохи про скажених псів. Я вважаю, що ті, хто підняв руку на свій народ; ті, хто били людей похилого віку, жінок, дітей, робітників, які били своїх годувальників, повинні сидіти на лаву підсудних і сидіти за ґратами", - підсумував співак.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb