У Білорусі позбавляють акредитації журналістів, які працюють на західні ЗМІ

МЗС Білорусі відкликало акредитацію у російських і білоруських журналістів, які працюють на німецький телеканал ARD, британську телерадіомовну корпорацію BBC, медіакорпорацію "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" та інші

Журналісти німецького суспільно-правового телеканалу ARD Ілля Кузнєцов, Сергій Сергєєв і Михайло Фомін позбавлені акредитації МЗС Білорусі. Про це в суботу, 29 серпня 2020 року, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW.

Акредитацію відкликали за рішенням міжвідомчої комісії з безпеки в інформаційній сфері, що діє при Раді безпеки Білорусі.

Підстави для цього не називаються. При цьому, громадян РФ Сергєєва і Фоміна висилають з країни. Щодо Кузнєцова складено протокол - нібито за участь у масовій акції. Дата розгляду його справи поки невідома.

Про позбавлення акредитації також повідомили журналісткам британської телерадіомовної корпорації BBC Тетяні Мельничук та Тетяні Януцевіч. Про це написав у соцмережі Facebook заступник голови Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький.

Читайте такожВіталій Портников: Путін готовий окупувати і Білорусь, і Україну

За його словами, з журналістками зв'язалися телефоном.

"Повідомили, що рішенням міжвідомчої комісії з протидії екстремізму їхні акредитації в МЗС анулюються з сьогоднішнього дня", - написав він.

У співробітниць BBC був дозвіл на роботу на один рік.

Аналогічне позбавлення акредитації торкнулося і співробітників медіакорпорації "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" (РСЕ/РС), повідомили в її Telegram-каналі. Йдеться про журналістів білоруської служби Олега Груздиловича, Олеся Дащинського, Володимира Грідіна й Олександру Динько.

За інформацією порталів Tut.by і "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", в списку тих, у кого анульовані акредитації, ще є Василь Федосенко і Володимир Костін (Reuters), Сергій Гапон і Олександр Грабенкін (AFP), а також Геннадій Шарипкін (RFi).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb