В окупованому Сімферополі помер ексвіцепрем'єр, фігурант справи за статтею "сепаратизм" Тихонов

На 72-му році пішов з життя колишній віцепрем'єр уряду Миколи Азарова, експосол України в Білорусі та ексголова Луганської облради, член Партії регіонів Віктор Тихонов

Про це 29 серпня 2020 року Азаров повідомив у себе на сторінці, передає Еспресо.TV.

Експрем'єр заявляє, що Тихонов останнім часом "жив в Україні".

Інформацію про смерть Тихонова підтверджують також джерела LB.ua.

За даними видання, ексвіцепрем'єр помер у Республіканській клінічній лікарні ім. Н.А. Семашко в окупованому Сімферополі.

"Причина смерті - запалення легенів (близькі підозрюють можливе ураження коронавірусом, але про це достеменно невідомо)", - пише LB.ua.

Довідка

У 1998-2006 роках Тихонов очолював Луганську обласну раду й вважався одним із "гоподарів" регіону.

Як писала Українська правда, в червні 2005 року Тихонову було пред'явлено офіційне звинувачення за частиною 2 статті 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Йому було обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки (за нього поручився ряд народних депутатів).

У цій же справі проходив ексголова Харківської обласної державної адміністрації Євген Кушнарьов.

Йшлося про організацю та проведення "регіоналами" першого сепаратистського з'їзду у місті Сєвєродонецьку (28 листопада 2004 року), де пролунав заклик до створення Південно-Східної Української Автономної Республіки. За першими літерами з назви журналісти тоді назвали цей проект "ПіСУАРом".

Активну участь у з'їзді також брав тодішній керівник Донецької обласної ради, голова Донецької обласної партійної організації ПР Борис Колесніков. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb