Гарбузи від дівчат, арештантські набори, похоронні вінки й гамівна сорочка. Що білоруси та білоруски дарували Лукашенку на день народження

В мережі опубліковано світлини з подій у Мінську в неділю, 30 серпня 2020 року, на яких видно, що саме вирішили подарувати громадяни Білорусі незмінному правителю країни Олександру Лукашенку на його 66-річчя

Про це розповідає Еспресо.TV.

Ранком одягнені в білоруські національні строї молоді білоруски влаштували символічну акцію. Попри негоду вони прийшли до металевих загорож, якими ОМОН обмежив доступ на розташовану в середмісті урядову площу Незалежності, й за давнім звичаєм лишили там гарбузи.

"Є така білоруська народна традиція. Коли дівчина відмовила хлопцеві, вона викочувала йому гарбуз, і це було великою образою. Отримати гарбуз для хлопця вкрай небажано. Тому ми вирішили викотити гарбуза для самого небажаного хлопця, навіть дідуся", - наводить слова учасниць цього дійства газета Салідарнасць.

Яскраві світлини з цієї події з'явилися на Onliner.by та Symbal.by, а Радыё Свабода розмістило відео.

Пізніше, вдень та ввечері, тисячі протестувальників зібралися поряд з президентським палацом. 

Як видно зі світлин на телеграм каналах Nexta_live та Мая краіна Беларусь, тут лишалися подарунки вже більш творчого характеру.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb