Проти голови Руху опору капітуляції в Дніпрі Денисенка порушили справу. Він вважає це "відповіддю ЗЕвлади"

Нардеп VIII скликання, координатор Руху опору капітуляції у місті Дніпро Андрій Денисенко заявив, що проти нього сфабриковано кримінальне провадження. Ці дії правоохоронців політик назвав "відповіддю ЗЕвлади на мою опозиційну діяльність"

Подробиці із посиланням на заяву Денисенка, зроблену ним у себе на сторінці в неділю, 30 серпня 2020 року, розповідає Еспресо.TV.

"Проти мене відкрито кримінальне провадження, виписано підозру за ст. 345 ч.2, є клопотання про обрання запобіжного заходу - домашнього арешту. Мовляв, я побив поліцейського під час візиту Зеленського до Дніпра, хоча били і крутили саме мене", - зазначив Денисенко.

Незвичними, як він вважає, були й обставини вручення йому підозри.

"Мене (30 серпня - ред.) переслідували дві автівки, гадав, що бандити, а виявилося - поліція, при чому зупинив їх я, ось тоді про все і дізнався. Мене не викликали офіційно, не надсилали повісток, не дзвонили і навіть не писали смс, просто гналися від проспекту Пушкіна до вулиці Гаванської на лівому березі. Мені не дали скористатися моїм конституційним правом на захист, послугами адвоката і я прямо заявив, що це не слідчі дії, а злочинні. Все відбувається у вихідні - для того, щоби закрити рота, не дати зібрати людей і нашвидкуруч провести суд про запобіжний, отримати ухвали на обшуки й вилучення", - пояснив Денисенко.

"Я свідомий того, що це - така собі в дусі лука-путін-яник-стайл відповідь Зевлади на мою опозиційну діяльність в лавах Руху опору капітуляції. А також - спроба зробити винними самих же громадян в ситуації з ганебним побиттям охороною Зеленського дівчат у Дніпрі під час останнього його візиту".

Також він звернув увагу на те, що напередодні відкриття провадження саме з таким закликом виступив екс-заступник голови Адміністрації Януковича Андрій Портнов.

Дії поліцейських він також вважає ще й "спробою вилучити мене із виборчого процесу, оскільки я дав згоду на балотування до обласної ради від партії "Європейська солідарність".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb