На Запоріжжі напали на двох ветеранів АТО, одного з них госпіталізували, - політик

У Токмаку Пологівського району Запорізької області 31 серпня скоїли напад на двох ветеранів бойових дій на Донбасі, які намагались викликати поліцію, аби з’ясувати законність встановлення в місті агітаційних наметів

Про це розповів свідок події, голова Токмацької організації партії "Європейська солідарність" Вадим Лукаш, передає "Радіо Свобода".

Інцидент стався опівдні в центрі Токмака, поруч з центральним ринком. Раніше ветерани вже підходили до інших агітаційних наметів ОПЗЖ у місті та викликали поліцію.

"Звернули кілька палаток – поліція сама приїхала і змусила цих агітаторів це зробити. Останній намет у нас був у центрі міста біля ринку, де дуже багато людей. Двоє хлопців, ветеранів АТО, один з яких є головою місцевої організації – Геннадій Баздирь – підійшли туди. Не встигли нічого зробити, як на їх накинулось 6-7 осіб, повалили на землю і почали бити ногами", – розповів Лукаш.

На місці події були правоохоронці, які пробували припинити бійку. Через отримані травми одного з ветеранів бойових дій було шпиталізовано, розповів він.

"Одного з ветеранів забрала "швидка": у нього сильний струс, велика гематома, стало погано. Одразу "швидка" шпиталізувала, перебуває наразі у лікарні. Другому пощастило більше – його забрали до поліції для надання свідчень. Всіх, хто бив ветеранів АТО, вже ідентифікували. Це місцеві шанувальники ОПЗЖ і "руського мира". Виявилось, що один з тих, хто був ветеранів АТО ногами, коли вже були на землі – діючий депутат міської ради від "Опозиційного блоку" Сергій Капінус", – додав Лукаш.

У регіональній організації ОПЗЖ будь-яку причетність представників свої політичної сили до інциденту заперечують та називають його провокацією.

У відділі комунікації управління Нацполіції у Запорізькій області "Радіо Свобода" підтвердили інформацію щодо інциденту. Втім, у відомстві наголошують, що він не пов’язаний з виборчою кампанією, а стався на ґрунті особистих неприязних стосунків, що раніше склалися між сторонами конфлікту. Наразі поліцією готується відкриття кримінального провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу за фактом нанесення умисних легких тілесних ушкоджень.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb