Пандемія оголила проблеми відсутності інфраструктури для онлайн-навчання, - економістка КШЕ

В умовах поширення коронавірусу важливо, щоб була інфраструктура для проведення онлайн-навчання у селах і містечках. Якщо немає інтернету чи у вчителя тільки один комп’ютер на всю родину - про якість дистанційного навчання важко говорити

Таку позицію висловила Ганна Вахітова, викладачка Київської школи економіки, в ефірі програми “Еспресо: капітал” з Андрієм Яніцьким на телеканалі Еспресо.

За її словами, зараз велике значення має ефективність фінансування - тобто на що йдуть кошти, - а також обсяги.

“Ми не хочемо фінансувати навчальні заклади, в яких студенти витрачають гроші, щоб отримати хороші оцінки. Це не навчання і це не інвестиція. Ми хочемо, щоб гроші йшли за студентом в хороші навчальні заклади”, - підкреслила Вахітова.

За її словами, наразі у суспільстві недостатньо обговорюють обсяги фінансування освіти.

“Через коронавірус ми одразу побачили, що якщо в школі поганий інтернет, діти не отримують якісних онлайн-уроків. Якщо в населеному пункті немає інфраструктури під це, тобто, наприклад, у вчителів немає доступу до персонального комп’ютера, щоб вони могли вести лекції. Якщо у родині лише один комп’ютер на всіх, і це і вчитель, і його діти, говорити про якість навчання дуже складно в такій ситуації.