"Провели ряд експертиз, котрі дали переконливі результати": у МВС назвали нові докази у справі Марківа

У МВС повідомили, що провели ряд експертиз та слідчих експериментів на місці події в Слов'янську та на горі Карачун, котрі дали переконливі результати для розгляду справи щодо вбивства італійського фоторепортера Андреа Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова в травні 2014 року у Слов'янську

Про це спікери МВС повідомили під час брифінгу про оприлюднення нових фактів убивства фоторепортера Андреа Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі 2014 року, передає Еспресо.TV.

Відтак міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що правоохоронці встановили, що колишня прессекретарка народного мера Слов’янська Стелла Хорошева контактувала з загиблими під час їхньої поїздки до "ДНР", тому наразі за запитом суду може надати показання щодо цієї справи.

"Колишня прессекретарка народного мера Слов’янська (Стелла Хорошева – ред.), яка контактувала з загиблими під час їхньої поїздки до "ДНР", вже кілька років проживає в Італії. І за запитом суду може дати безпосередні покази в Італії. Окрім того, ми провели ряд експертиз та слідчих експериментів на місці події в Слов'янську та на горі Карачун, котрі також дали переконливі результати. Хочу закликати уряд Італії не політизувати цю трагедію, а Апеляційний суд – неупереджено розглянути справу", - заявив Аваков.

Міністр також закликав італійський суд взяти до уваги докази, які були зібрані українським слідством і врахувати при винесенні рішення.

У свою чергу начальник головного слідчого правління Нацполіції Максим Цицкаридзе заявив, що під час слідства було вилучено блокнот із записами Хорошевої, які стали поштовхом для експертиз та доказами причетності її до справи.

"Нами з’ясовано, що Стелла Хорошева (колишня прессекретарка народного мера Слов’янська – ред.) близько 20 років проживає на території Італії, а на період захоплення міста Слов’янськ була прессекретарем, так званого, названого мера. Слідчими був встановлений і допитаний син Хорошевої, який проживав в місті Слов’янськ. Саме під час допиту у нього був вилучений блокнот з записами Стелли Хорошевої, який став нам в нагоді для проведення почеркознавчої експертизи. Ми змогли підтвердити факт, що написи на вилученому блокноті й на цій записці, яку ми вилучили з одягу трупа, написані власноруч Хорошевою", - зазначив Цицкаридзе.

За його словами, 9 лютого компетентними органами України до Італійської Республіки направлено запит про проведення допиту Стелли Хорошевої з приводу написання вказаної записки, відповідно до її змісту.

"А саме, щодо організації нею фото для Роккеллі та Миронова, інтерв’ю зі Стрєлковим, зв’язків з Роккеллі та Мироновим, зв’язків з так званим мером Слов’янська та командувачем незаконних збройних формувань Стрєлковим. А також безпосередньо її ролі під час захоплення міста Слов’янськ", - сказав Цицкаридзе.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb