"Європейська Солідарність" вимагає звільнення Фокіна з ТКГ, - Геращенко

У партії "Європейська Солідарність" вимагають відставки Вітольда Фокіна з посади заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі

Про це нардеп від фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко заявила на Погоджувальній раді ВР, передає Еспресо.TV.

"Ще більше занепокоєності викликає зовнішня політика нинішньої влади. Як представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську, я точно знаю, що там немає самодіяльності, і всі учасники цієї підгрупи дуже чітко виконують директиви міністерства закордонних справ і президента", - зазначила Геращенко.

За словами нардепа, останні заяви очільників української делегації у ТКГ звучать як державна зрада.

"Коли на Україну набираються все нові і нові зобов'язання, а Російська Федерація, яка не виконала жодного пункту Мінських угод, - вона не вивела свої війська, вона не вивела свою техніку, вона не звільнила всіх заручників, вона не допустила гуманітарні міжнародні місії на Донбас, вона взагалі зникла з нашої риторики, - треба зараз не вбивць милувати, а вимагати того, щоб РФ пішла геть з Криму і Донбасу", - відзначила політик.

"Ми очікуємо від влади негайного звільнення Фокіна з Тристоронньої контактної групи", - підкреслила Ірина Геращенко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо