Українці в липні заплатили за "комуналку" майже на 20% більше від нарахованих сум, - Держстат

Сума нарахувань за житлово-комунальні послуги у липні 2020 року склала 7,8 млрд грн, при цьому фактично споживачі сплатили 9,3 млрд грн, що на 19,5% більше нарахованих сум

Про це йдеться в даних Державної служби статистики.

Згідно з повідомленням, у липні 2020 року споживачам було нараховано 7,8 млрд грн за житлово-комунальні послуги. При цьому споживачі сплатили 9,3 млрд грн, що на 19,5% більше нарахованих за липень період сум.

У Держстаті зазначили, що збільшення відбулось за рахунок погашення споживачами боргу попередніх періодів.

Крім того, за даними Держстату, на кінець липня 2020 року заборгованість населення зі сплати за постачання та розподіл природного газу становила 21,6 млрд грн, за постачання теплової енергії та гарячої води - 17,3 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення - 5,6 млрд грн, за постачання та розподіл електричної енергії – 5,3 млрд.грн, за управління багатоквартирним будинком – 5,0 млрд.грн, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 1,0 млрд.грн.

У Держстаті зазначили, що у липні зі споживачами було укладено 4,6 тис. договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 35 млн грн. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів, становила 21,5 млн грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb