Поліція затримала викрадачів, які тримали в заручниках чоловіка протягом тижня

Поліція Києва затримала групу осіб, які з метою отримання викупу тримали в заручниках людину

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Києва.

За словами начальника столичної поліції Андрія Крищенка, правоохоронці упродовж 8 діб розкрили злочин і звільнили заручника.

До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що 21 серпня пішов із дому та не повернувся 48-річний мешканець Печерського району. Правоохоронці встановили, що чоловік зник, коли поїхав на ділову зустріч. Невідомі схопили його посеред вулиці і повезли з Києва.

Поліція встановила автомобіль викрадачів і кілька осіб, які могли бути причетні до цього викрадення. Згодом визначили місце утримання заручника, звідки той намагався втекти, при цьому отримавши переломи нижніх кінцівок. Потім чоловіка перевезли, де продовжували незаконно утримувати в одному з будинків.

Під час проведення операції затримали шістьох підозрюваних, в тому числі замовника та організатора цього злочину. Заручника звільнили, зараз він перебуває у лікарні під охороною.

Під час обшуків вилучено 12 ручних гранатометів, 28 гранат різних систем, більше 5 тисяч набоїв, автоматичну зброю, пістолети, а також запали та 400 грамів тротилу.