Треба було ввести до ТКГ людину, яка буде говорити речі, які подобаються Москві, - Огризко про Фокіна

Ексміністр закордонних справ Володимир Огризко заявив, що скоріше за все комусь потрібно, щоб така людина, як Вітольд Фокін, була сьогодні в українській делегації в ТКГ

Про це він заявив в ефірі програми "Вердикт із Сергієм Руденко" на Еспресо.TV.

"Мені здається від самого початку ця позиція, яку перший президент, на мою думку, висловив поспішно, по суті була провокативною. Тому що він дуже добре знав настрої пана Фокіна починаючи ще з компартійних часів, радянських часів. І запрошувати його вести переговори вже в якості незалежної України – це було щонайменше, мені здається, необдумано. А те, що пан Фокін має такі погляди – це не таємниця. Треба було трошечки погортати, що він говорив з 2014 року і ми б прийшли до дуже зрозумілих висновків", - зазначив Огризко.

За його словами, комусь потрібно, щоб такі люди, як заступник голови української делегації на переговорах у Мінську Вітольд Фокін, були сьогодні в українській делегації в ТКГ.

"Скоріше за все попросили за те, щоб був контрбаланс. Чіткі й досить зрозуміли речі говорить пан Резніков (Олексій Резніков - віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – ред.) і ця позиція, на мою думку, є реалістичною, об’єктивною, практичною. Що дуже не подобається Москві. І ось треба було, мабуть, ввести для балансу іншу людину, яка буде говорити протилежні і, які подобаються Москві. Ось ми й маємо хитромудро сплетений момент зовнішньої політики. Коли ми говоримо з одними – однією мовою, а з іншими - іншою. І жодна зі сторін нас не розуміє", - наголосив Огризко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb