В Україні запрацював єдиний е-квиток для київського метро та поїздів далекого слідування

Єдиний електронний квиток SmartTicket для київського метро та поїздів далекого слідування можна буде придбати у вересні цього року

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

"Вже у вересні цього року можна буде придбати єдиний електронний квиток SmartTicket для поїздів далекого спрямування та метро у Києві", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що купити SmartTicket можна на транспортному порталі послуг та на сайті SmartTicket.gov.ua.

"У майбутньому ми прагнемо, щоб всі види транспорту - поїзди, автобуси, літаки та громадський транспорт були пов'язані єдиним е-квитком. Це зручність для пасажирів і значна економія часу", - цитує пресслужба слова міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Міністр додав, що крім Києва впровадженням SmartTicket зацікавились Маріуполь, Харків, а також Львівська облдержадміністрація.

Також зазначається, що наразі система працює в режимі дослідної експлуатації. Для її розвитку також розробляється підключення до системи інших перевізникі, які готові співпрацювати. Зокрема, йде розробка підключення до системи перевізників SkyUp та Gunsel. Також планується розробка мобільного застосунку, інтелектуального пошуку, тощо.

У пресслужбі додали, що в подальшому пасажири зможуть придбати єдиний квиток одразу на чотири або два види транспорту. Також зазначається, що SmartTicket буде зчитуватися за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb