В ЗСУ з’явилися нові знаки та емблеми, - Міноборони

Відбулися зміни в емблемах на комір та беретних знаках українських військовослужбовців

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Зазначається, що у військовій формі української армії відбулися зміни. Зокрема, по іншому виглядають емблеми на комірі та беретних знаках.

"Зубчатка, як емблема, що позначала приналежність до вищого офіцерського складу, зникла з генеральських погонів і тепер знаходиться на комірі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, емблема військ зв’язку, спеціалістів автоматизованих систем управління, захисту інформації та кібербезпеки зазнала змін. Центральний медальйон з зображенням літери "і" було замінено на стилізоване зображення електричної іскри.

У десантно-штурмових військ емблема з'явилася на комірі, на якій зображений окрилений парашут з полум’яним мечем.

"Змінили емблеми медичної служби та ветеринарної медицини: "зірку життя" замінили жезлом Ескулапа, який обвиває змія", - йдеться в повідомленні.

Було прийнято рішення про відхід від радянської традиції виконувати єдиний знак для медиків та ветеринарів в золоті та сріблі відповідно, й замінено срібну "зірку життя" на зображення змії, що звивається, яка була введена для ветеринарних старшин 1918 року наряду з емблемою військових медиків.

В якості нової емблеми частин радіо-електронної боротьби запропоновано контурний щит, на який скосом накладено стилізовану блискавку.

Крім того, ввели нові емблеми для спеціальностей, які не отримали власних емблем в "Правилах носіння військової форми одягу" у 2017 році. Наприклад, для армійської авіації у вигляді окриленого вістря списа, для морської піхоти - у вигляді меча Сагайдачного і схрещених мушкетів, накладених на стилізований якір.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb