Леонід Кравчук довів до припадку Бориса Гризлова, - Казанський

Представник у ТКГ журналіст Денис Казанський розповів про зміну риторики Леоніда Кравчука у переговорах із росіянами

Про це Казанський написав у Facebook.

"Росіяни та їхні представники більш-менш адекватно спілкуються тільки в підгрупі з питань безпеки - там їм вдалось координувати окремі дії для відкриття нових блокпостів на Луганщині. Роботу гуманітарної та політичної підгрупи повністю заблоковано. Там російська сторона відмовляється нічого обговорювати, поки український парламент не скасовує свою постанову провести регулярні місцеві вибори 15.07.2020. Найважливіше - обмін полоненими. Вони відмовляються навіть погоджуватися у списках", - написав Казанський.

Він зазначив, що українська сторона "намагалася закликати людство". За словами представника у ТКГ, через відмови від обміну бойовиками страждають не лише українські військовополонені, а й російські, які перебувають в українських в'язницях.

"Очевидно, військовополонені бойовики для росіян не мають значення. Набагато важливіше спровокувати скандал через документ, який не має ніякого відношення до ОРДЛО і стосується лише виборів на контрольованій території. Леонід Кравчук сьогодні не знав - повна протилежність іміджу, який ми спостерігаємо в публічній комунікації. Говорив з Гризловом досить жорстко, а врешті-решт привів російського представника до колекторів. Ніколи раніше не бачила Гризлова в такому стані - він навіть відвернувся від злості від відеозв'язку", - написав журналіст.

Також Казанський додав, що російська сторона почала активно наголошувати на важливості теми повернення переговорів до Мінська. 

"Очевидно, зараз дуже треба зміцнити нищить повноваження Олександра Лукашенко. Але ми, через твердий вік наших перемовників, не можемо загрожувати своєму здоров ' ю. Пандемія запекла, поки що тільки відео спілкування", - написав Казанський.

  • Нагадаємо, що на засіданні ТКГ погодили рамкове рішення про протимінну діяльність, 19 пріоритетних ділянок розмінування та чотири нові ділянки розведення на Донбасі
Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb