Курсантки, яких збив п’яний майор, отримали військові звання, але готуються до боротьби за життя і справедливість

З нагоди початку навчального року їм вручили посвідчення офіцерів безпосередньо у лікарні, де вони проходять лікування після жахливої аварії

Про це повідомляє пресслужба Командування Медичних сил Збройних Сил України, інформує "Еспресо.Захід".

"У День знань в Національному військово-медичному клінічному центрі "ГВКГ" начальник штабу – перший заступник командувача Медичних сил ЗС України полковник медичної служби Андрій Галушка разом з начальником Української військово-медичної академії полковником медичної служби Валерієм Савицьким вручив погони молодших лейтенантів медичної служби та посвідчення офіцерів слухачам Української військово-медичної академії, які нещодавно отримали важкі травми внаслідок жахливої дорожньо-транспортної пригоди.

Відповідно до наказу Міністра оборони України, молоді офіцери зараховані до лав слухачів Української військово-медичної академії та після одужання зможуть продовжити навчання і здійснити свою мрію - стати військовими лікарями", - йдеться у повідомленні Командування.

Нагадуємо, подія трапилась 25 серпня у Києві у на території військової частини на вулиці Зоологічній.

За кермом авто перебував майор Володимр Холодний, у крові якого виявили кількаразове перевищення норми алкоголю. Він нещодавно був призначений керівником курсу, де навчалися дівчата. Полковник медичної служби Валерій Савицький, начальник Української військово-медичної академії, куди вступили на навчання постраждалі дівчата, зазначив, що нині вони перебувають у Головному військовому клінічному госпіталі, їм надають адекватну медичну допомогу. Загрози життю дівчат немає, проте стан у них стабільно тяжкий.

Пластуни розпочали збірку коштів для своєї подруги. Також про намір допомогти з грошима на першочергове лікування зголосилася Львівська міська рада.

Для допомоги двом іншим дівчатам організувалися волонтери в Києві.

Як розповідають активісти, що опікуються лікуванням дівчат та родичі, їх стан продовжує залишатись важким і вони готуються до подальших складних операцій.

"У Галі болять зв'язки. Вона далі змушена постійно приймати знеболюючі. Температура піднімається до 38 градусів. Ще залишається анемія у легкій формі. Приблизно через тиждень очікується перша операція", - розповіла у коментарі "Еспресо.Захід" подруга Галини Николин – Софія Станович.

Фото: Facebook Командування Медичних сил Збройних Сил України

Журналісти видання "Рівне вечірнє" розповіли про здоров'я другої потерпілої, Тетяни Ніколаєвої з Рівненщини: "Стан стабільно важкий, їй ампутували одну ногу. Вона досі відчуває фантомні болі".

Дівчині нещодавно виповнилося 24 роки. Вона закінчила Шепетівське медичне училище та навчалась у медичному університеті в Ужгороді, нещодавно стала слухачкою Української військово-медичної академії. Мріяла стати гінекологом.

Фото: Facebook Командування Медичних сил Збройних Сил України

У коментарі "Еспресо.Захід" брат третьої потерпілої, Олександри Гуй Серафим Кудрич розповів, що стан сестри стабілізується, а лікарі борються за збереження другої ноги.

"Вчора якраз зробили операцію на ампутованій нозі. Щодо другої – вона повністю роздроблена, лікарі її склали, але поки невідомо, як вона зростеться. Надія на її нормальне функціонування є, але гарантії ніхто не дає. Загальний стан потрохи стабілізується", - відзначив Серафим Кудрич.

Фото: Facebook Командування Медичних сил Збройних Сил України

Водночас він наголосив на тому, що винуватець аварії, виглядає, зараз пробує використати сімейні обставини, щоби послабити міру покарання:

"Поки винуватця арештовано на 60 діб і процесуальні дії відбуваються. Але вже починають говорити про те, що у нього дитина з ДЦП, дружина з онкологією, і його адвокати хочуть це використати. З нашого боку, юридичним супроводом зайнялась волонтерка, яка і тримає справу під контролем".

Також він зазначив, що всі троє дівчат зараз перебувають у одній палаті, яку волонтери назвали "Палата Мрійниць"