“Найбільший зашквар у історії судової влади”: міністр юстиції обурений судовим вердиктом у справі “Суркіси проти ПриватБанку”

Міністр юстиції Денис Малюська обіцяє оскаржити рішення Печерського райсуду столиці, відповідно до якого з державного ПриватБанку мають стягнути 10 млрд грн на користь братів Суркісів

“Один з найбільших зашкварів у історії судової влади України відбувся сьогодні у Печерському суді у виконанні судді Вовка”.

Так прокоментував на своїй сторінці у Facebook міністр юстиції України Денис Малюська рішення про стягнення з Приватбанку 350 млн на користь Ігоря та Григорія Суркісів.

“Суд задовольнив заяву “британських компаній”” (афілійованих з братами Суркісами) та у якості ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЗОВУ та БЕЗ розгляду справи по суті ухвалив стягнути з Приватбанку близько 9 МІЛЬЯРДІВ гривень (точну суму зможу сказати після отримання тексту ухвали завтра вранці).

Ми обов’язково оскаржимо ухвалу в апеляційній інстанції.

Детальний план та прогноз наступних дій учасників спору напишу завтра після отримання тексту ухвали.

Звертаю увагу на можливі маніпуляції: компанії-позивачі та їх власники точно будуть поширювати інформацію про те, що правда за ними, що у них відібрали грошті та що ці гроші будуть витрачені на корисні для суспільства потреби.

Це маніпуляція.

Ключове інше – суд БЕЗ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ ПО СУТІ стягнув мільярди гривень з державного банку.

Без встановлення того, чи дійсно ці кошти Приватбанк винен

Без встановлення того, чи не сплила давність

Без встановлення будь-яких фактів у справі

Впевнений, справедливість у справі буде відновлено.

Але як після цього відновлювати довіру до судів?”, - написав Малюська.

Нагадаємо, увечері 2 вересня стало відомо, що Печерський районний суд Києва задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного ПриватБанку про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їх депозити, заборгованість за якими позивачі оцінюють у $ 350 млн.