Прокуратура розслідує 8 кримінальних проваджень за фактами розкрадання коштів на вирішенні сміттєвої проблеми Львова

Прокуратурою Львівської області відкрито 8 кримінальних проваджень за фактами розкрадання бюджетних коштів при вивезенні твердих побутових відходів зі Львова в інші регіони України

Про це журналістам програми ШУСТРОВА LIVE повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

“В цілому органами прокуратури розпочато 8 справ, з них 4 акти вже направлено до суду стосовно 7 осіб", - розказала Діденко.

Нагадаємо, після масштабної пожежі на єдиному у Львівській області Грибовицькому полігоні ТПВ та його закриття у 2016 році Кабінет міністрів України погодив вивезення відходів зі Львова на полігони в регіони України. З міського бюджету Львова на 2020 рік виділено понад 307 мільйонів гривень на вирішення проблеми зі сміттям, з яких 250 мільйонів виділено на програму відшкодування додаткових витрат компаніям-перевізникам твердих побутових відходів на полігони по всій країні. Львівська міська рада підписала низку договорів з перевізниками та містами, перевізникам компенсуються витрати, а містам, що приймають львівське сміття, надається субвенція. Недобросовісні перевізники скидають сміття, не довозячи до полігонів. Так, на початку серпня на Вінниччині поліція арештувала 5 вантажівок зі Львівської області, які привезли відходи на територію земель сільськогосподарського призначення. 

Разом з тим Львівська міська рада відмовляється назвати компанії, які вивозять тверді побутові відходи на полігони у регіони України та з якими підписані договори про відшкодування додаткових витрат на вивезення. Також в міській раді відмовились відповісти, чи з кимось з перевізників відходів було розірвано угоду через невиконання вимог.

Більше - дивіться в програмі ШУСТРОВА LIVE за 29 серпня