Прямі втрати для бюджету у разі прийняття закону про зниження цін на розмитнення "євроблях" складуть 8 млрд грн, - Южаніна

За словами народної депутатки Ніни Южаніної, прямі втрати для бюджету у разі прийняття проєкту закону щодо здешевлення розмитнення авто з європейською реєстрацією розраховані на рівні 8 млрд грн

Про це Южаніна сказала у кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Розрахунки всі показують прямо, що вони проти прийняття цього законопроєкту і порахували втрати навіть уже при зниженні обсягів кількості розмитнення, зрозуміло, знижуються обсяги надходжень, але прямі прямі втрати для бюджету будуть 8 млрд грн", - сказала Южаніна коментуючи можливість прийняття закону щодо зниження цін на розмитнення "євроблях".

Вона пояснила, що такі збитки були нараховані через те, що у законопроєкті пропонувалося звільнення від сплати акцизного податку й інших платежів. 

За словами Южаніної, акції "євробляхерів" вдалося б уникнути, якщо б у владі "не почали загравати, а навпаки сказали правду".

"Можливо, і треба внести зміни, але це треба прорахувати, саме щодо нових механізмів, які можна запропонувати усвідомлюючи і аналізуючи інформацію щодо залишку тих авто, які досі ще не пройшли митні процедури. Тоді би можливо, суспільство було б готове до компромісу, але не того, який запропонований цим законопроєктом", - підкреслила Южаніна.

Южаніна зазначила, що для врегулювання цього питання необхідно створення робочої групи, де "зустрілися б люди, які захищають свої інтереси" і знайшли компромісний варіант, виходячи зі статистики, які автомобілі залишилися без митних процедур.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb