"Замість мільйонів щорічних витрат": Укрпошта продала 22 об'єкти неліквідного майна на 100 млн грн

Укрпошта отримала перші 100 млн грн за продаж нерухомості, яка не використовується в господарській діяльності компанії

Про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Згідно з повідомленням, на рахунки Укрпошти надійшли перші 100 млн грн за продаж нерухомості, що не використовується в господарській діяльності. Компанія провела 22 успішних аукціони, в яких змагалися 78 учасників. При цьому вартість лотів зросла в 1,7 разів від стартової ціни - 58 млн грн.

"Найбільше покупців зацікавив продаж будівлі на Військовому проїзді в Києві: в цьому аукціоні зареєструвалося 12 учасників, а початкова ціна лоту зросла утричі", - зазначили у пресслужбі.

За словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, усі отримані кошти компанія інвестує у розвиток інфраструктури.

"Ми і надалі продовжимо позбавлятися від активів, що не приносять дохід і потребують великих коштів на утримання: оголошуємо нові аукціони та виставляємо об’єкти на продаж. Найближчі торги проведемо 3-4 вересня, де лотами будуть будівлі у Броварах, Одесі та у Затоці", - цитує пресслужба слова Смілянського.

У пресслужбі також зазначили, що загалом компанія на першому етапі виставила на продаж 30 об'єктів, загальна стартова ціна яких, відповідно до незалежної оцінки, становила 82,6 млн грн. На другому етапі Укрпошта виставила ще 61 об'єкт, вартість яких була оцінена у 189 млн грн.

Загалом, зазначили у пресслужбі, Укрпошта має в своєму портфелі понад 1,25 млн кв.м. нерухомості, із яких не використовує 132 тис. кв.м.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb