Уряд виплачуватиме жителям Донбасу до 300 тис. грн компенсацій за зруйноване внаслідок бойових дій житло

Кабмін затвердив порядок виплат компенсацій постраждалим жителям Донбасу, чиї житлові будинки були зруйновані внаслідок російської збройної агресії

Про це повідомив Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для виплати грошової компенсації постраждалим, чиї житлові будинки було зруйновано внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

За словами віцепрем'єра-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, У держбюджеті України на 2020 рік на ці цілі передбачено 20 млн грн, а Мінреінтеграції визначено як головного розпорядника цих коштів.

"Розмір компенсації постраждалим визначатиметься за показниками опосередкованої вартості спорудження житла у регіонах України, але не більше 300 тисяч гривень", - зазначили у пресслужбі.

Так, бюджетні кошти розподілятимуться серед постраждалих на підставі інформації про житло, яку збиратимуть регіональні органи соціального захисту населення та органи місцевого самоврядування.

У пресслужбі також зауважили, що грошова компенсація надаватиметься постраждалим, які є власниками житла на підконтрольній Україні території, та яке було зруйноване після 14 квітня 2014 року.

При цьому зазначається, що рішення про надання грошової компенсації та їх розмір ухвалюватимуть спеціальні комісії. 

У пресслужбі додали, що уряд доручив Донецькій та Луганській обладміністраціям протягом місяця сформувати та організувати роботу комісії з розгляду питань, пов'язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житло яких було зруйновано.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb