Коронавірус: лікарні у Чернівецькій області заповнені на понад 50%

Лікарні у Чернівецькій області завантажені хворими на коронавірус на 51,8%

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Госпітальні бази Буковини завантажені хворими на COViD-19 на 51,8%. Загалом в області для потреб цих хворих розгорнуто 1119 ліжок, 90 із яких – реанімаційні", - йдеться у повідомленні.

Найбільша частка зайнятих ліжок у Заставнівській центральній районній лікарні та Чернівецькій міській лікарні №4, вони заповнені на 80%. По 77% ліжок зайняті у міських лікарнях №1 та №3, 76% – у Кельменецькій ЦРЛ.

"За останній місяць в області відкрили для хворих із COVID-19 та підозрою на нього три госпітальних бази – у Заставні, Вижниці та Герці, загалом їх тепер працює 16. Це дало 150 додаткових ліжок, іще 11 розгорнули у міських лікарнях. Завдяки цим заходам вдалося приблизно на 10% знизити показник завантаженості медичних закладів, адже протягом серпня він становив 60-65%", – пояснила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Марія Поліщук.

Вона також розповіла, що із 90 реанімаційних ліжок наразі хворими на коронавірус або ж пацієнтами із підозрою на нього зайнято 43.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо