Норми не стали кращими, вони змінилися в гіршу сторону, - Южаніна про законопроєкт щодо створення Бюро економічної безпеки

За словами народної депутатки Ніни Южаніної, норми проєкту закону про створення Бюро економічної безпеки, який Верховна Рада підтримала у першому читанні, змінилися в гіршу сторону

Про це народна депутатка Ніна Южаніна сказала у коментарі журналістам, передає Еспресо.TV.

"Норми не тільки не стали кращими, вони змінилися в гіршу сторону, тому що не розуміння ними, як розділити функціонал, підслідність, як упорядкувати між всіма правоохоронними органами розслідування економічних злочинів в одній структурі. Не розуміють люди, і тому написали тільки рамковий законопроєкт, щоб оголосити, що ми створюємо один-єдиний орган замість всіх чотирьох існуючих", - сказала Южаніна.

Южаніна наголосила, що "державне будівництво не здійснюється наосліп", наразі необхідна співпраця з міжнародними інституціями та вивчення міжнародного досвіду у сфері розслідування економічних злочинів.

За її словами, наразі необхідно було робити виважений закон, який би дав можливості упорядкувати через підслідність роботу правоохоронної системи з розслідуванням економічних кримінальних злочинів.

Водночас, вона додала, що для цього окремим законом також мають бути ухвалені зміни в Кримінальний та Кримінальний процесуальний кодекси України.

За її словами, для створення Бюро економічної безпеки необхідний пакет законопроєктів.

"Тому, я ще раз сказала, це прикриття своєю бурною діяльністю неспроможності далі вияснити і розділити ці повноваженнями між всіма органами. Ця робота була найскладнішою і вона не виконана, тому, я підкреслюю, це тільки популістичний крок ... Акти перевірок і наїзди на бізнес - вони як були, так і залишаться", - наголосила Южаніна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb