"Не може скасовувати дію презумпції невинуватості": ОПУ відповів на вимогу до Зеленського "відреагувати" на звинувачення проти суддів ОАСК

Офіс президента України відповів на вимогу "відреагувати" на звинувачення проти суддів ОАСК та зазначив, що президент Володимир Зеленський "не може скасовувати дію презумпції невинуватості стосовно окремих осіб"

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

"Щодо вимог до президента "відреагувати" на звинувачення проти суддів Окружного адміністративного суду міста Києва. Президент України, згідно з повноваженнями, які дає йому Конституція, не має права або обов'язку надавати оцінку рішенням судів чи звинуваченням проти суддів. Також президент не може скасовувати дію презумпції невинуватості стосовно окремих осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ОПУ взяв до відома всю інформацію щодо можливих порушень закону представниками судової гілки влади, а також щодо розгляду відповідних звинувачень у Вищій раді правосуддя.

"Сподіваємося, що розслідування такої гучної справи допоможе встановити всі правдиві обставини",  - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb