Ар'єв: "Вагнерівці", яких затримали у Білорусі, причетні до збиття Іл-76 під Луганськом

Народний депутат України Володимир Ар'єв продемонстрував оперативні плівки, які свідчать про участь найманців з ПВК "Вагнера" у збитті українського борту Іл-76 під Луганськом у 2014 році

Про це він заяиви на брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

"Ось документи такого собі Сергія Павленка, уродженця Одеської області, громадянина Російської Федерації. Ось його російський паспорт. А ось - нагороди: медалі "За відвагу", які він отримав у 2016 і 2018 роках з рук президента Росії Владіміра Путіна. А тепер давайте послухаємо, що український оперативний працівник в розмовах із Павленком говорив про Іл-76. І ми можемо стверджувати, що серед цих "вагнерівців" був один з убивць наших солдатів, який мав відношення до збиття рейсу Іл-76 у червні 2014 року", - зазначив нардеп.

Він підкреслив, що всі файли, які були презентовані, будуть викладені по закінченню цієї конференції на Фейсбуці.

"Далі - є такий громадянин РФ Сердюков. Він в своєму такому ж діалозі із оперативним працівником спецслужб розповідає про те, як вони потрапили на територію України", - повідомив Ар'єв.

"Є учасник батальонно-тактичної групи "Степь", яка причетна до збиття двох Су-25 і одного гелікоптера. Громадянин РФ Олександр Руденко, нагороджений медаллю "За повернення Криму", "Доброволець Донбасса", медаллю "За захист Криму" і - військовий квиток терористичної організації "ДНР", - сказав він.

За словами депутата, всі ці розмови зафіксовані, запротокольовані і підписані слідчим СБУ.

"На превеликий жаль, вся ця робота на сьогоднішній день може бути абсолютно нівельована", - висловив побоювання Ар'єв.

Згодом на Facebook Ар'єв оприлюднив скани документів у справі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb