Лукашенко порушив кримінальний кодекс, коли звернувся до Путіна за допомогою, - білоруська опозиція

Соратниця Світлани Тихановської, представник штабу Віктора Бабарико, Марія Колесникова назвала звернення чинного до інавгурації президента РБ Олександра Лукашенка до Путіна злочином

Про це білоруська опозиціонерка Марія колесникова заявила в ефірі "Свободи Савіка Шустера", передає Цензор.НЕТ.

За її словами, Лукашенко створив загрозу національній безпеці Білорусі, коли звернувся по допомогу до президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: Лукашенко заявив, що збереже з Путіним "спільну Вітчизну"

"Пан Путін відкрито всьому світу заявив - білорусам і всьому міжнародному співтовариству - про те, що Лукашенко порушив закон Республіки Білорусь. Він звернувся за допомогою до іноземної держави. Це загроза нацбезпеці, стати 361, пункт 2 Кримінального Кодексу Республіки Білорусь", - відзначила Колесникова.

Читайте також: Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про військову допомогу Білорусі

Довідка: пункт 2 статті 361 УК РБ - Заклики, звернені до іноземній державі, іноземній або міжнародній організації, вчинити дії, спрямовані на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь, або поширення матеріалів, що містять такі заклики, при відсутності ознак більш тяжкого злочину.

Колесникова додала, що опозиція розуміє, що Лукашенко не зупиниться ні перед чим заради того, щоб утримати владу в своїх руках.

"І ось це те, що нас дійсно дуже сильно хвилює", - наголосила політик.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо